НОВОСТИ

ИСПИТУВАЊЕ Д-ДИМЕРИ – ЗОШТО?

Во бременоста постои поизразена склоност на крвта да се згрутчува, т.н. хиперкоагулабилна состојба. Ова е една од т.н. физиолошки, природни промени в

Прочитај повеќе

Ултразвучен скрининг во текот на бремноста

При следењето на бременоста, темата „скрининг“ е најчесто спомнуван термин, како од лекарите така и од пациентките.

Прочитај повеќе

Улогата на фолната киселина во текот на бременост

Фолната киселина е одговорна за многубројни функции во нашиот организам. Значајна улога има во процесот на делба на клетките, а особено во процесите

Прочитај повеќе

Употреба на DHA во бременост

DHA (docosahexaenoic acid) e омега-3 масна киселина која е една од примарните структурни компоненти на кората на човечкиот мозок, кожата и ретината.

Прочитај повеќе

Прееклампсија

Прееклампсијата е состојба уникатна само за бременоста кај човекот.

Прочитај повеќе

Што е Премама Дуо и за кого е наменет?

Премама Дуо е додаток во исхраната наменет за сите Вас кои планирате бременост, кои сте бремени и за Вас кои веќе го завршивте патувањето низ бремено

Прочитај повеќе

Зошто DHA е толку значајна во текот на бременоста

Докосахексаеноичната киселина (DHA) е омега 3 масна киселина, есенцијално потребна за здравјето на нашето тело. Таа претставува градбена единица на к

Прочитај повеќе

Дали знаете дека примената на додаток во исхранат

„Употреба на додатоци во исхраната кај жените: моментален статус и идни насоки“

Прочитај повеќе